Hoe kies je de juiste bloemen webshop?

bloemen webshop

Het is enorm leuk om bloemen cadeau te doen. Kies voor een mooi boeket of een mooie bos bloemen of kies voor een bloemstuk. Er zijn legio mogelijkheden om bloemen te bestellen en om iemand ermee te verrassen. Je kunt bij steeds meer aanbieders bloemen bestellen, maar hoe kies je de juiste bloemen webshop? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs!

Hoe groot is het aanbod?

Het eerste waarnaar je kunt kijken is of de webshop die je bezoekt wel voldoende keuze hebt. Dit varieert per internetwinkel en je wilt natuurlijk wel voldoende keuze hebben om ook het mooiste boeket te kunnen bestellen. Het beste wat je kunt doen is om een aantal aanbieders te vergelijken. Dan zie je al snel genoeg de verschillen in het aanbod en kun je de winkel kiezen die ook de bloemen die je voor ogen hebt aanbiedt.

Bloemen webshop en de reviews

Om zeker te weten dat je bij een goede aanbieder bloemen bestelt is door de reviews te controleren. Gebruikers schrijven vaak uitgebreide reviews over de kwaliteit, de service en de snelheid waarmee bloemen zijn geleverd. Een goede bloemen webshop heeft meerdere reviews en beoordelingen en wordt over het algemeen positief beoordeeld. Is er een winkel die alleen maar goede reviews heeft? Dan moet je toch gaan twijfelen of het beeld dat wordt geschetst wel juist is. Er is namelijk geen winkel of aanbieder die alles perfect doet.

Samenwerkingen met bloemisten

Een goede bloemen webshop werkt samen met bloemisten die in ieder gebied ook verse bloemen kunnen leveren. Het is voor veel aanbieders namelijk geen optie om vanuit een centraal punt heel Nederland te voorzien van mooie bloemen. De truc is om dan wel te kijken naar welke bloemisten zijn aangesloten en hoe zij staan aangeschreven. Dan weet je ook zeker wat je aan kwaliteit kunt verwachten.

Kijk naar de levertijden

Voor speciale boeketten, zoals een rouwboeket of trouwboeket hanteert een bloemen webshop vaak afwijkende levertijden. Kijk hier goed naar voordat je op de bestelknop drukt. Zeker als er tijdsdruk is. Je wilt natuurlijk wel dat de beoogde bloemen netjes en op tijd worden geleverd. Ook in de reviews waar we het eerder over hadden komt vaak duidelijk naar voren of een aanbieder de levertijden die gecommuniceerd worden kan garanderen. 

Bloemen webshop en de prijzen

Een bloemen webshop communiceert in de regel heldere prijzen, maar het kan echt geen kwaad om ze te vergelijken. Bepaalde boeketten kunnen bij de ene aanbieder net iets goedkoper zijn dan bij de ander en je bent natuurlijk een dief van je eigen portemonnee als je niet voor de goedkopere aanbieder kiest. Natuurlijk speelt niet alleen de prijs een rol. Als de aanbieder een stuk goedkoper is, maar wel enorm veel negatieve reviews heeft, is het misschien toch een betere keuze om voor de iets duurdere bloemen webshop te kiezen. Kijk ook altijd naar de beloftes die ze doen. Bijvoorbeeld of ze een versgarantie bieden en zijn aangesloten bij keurmerken, zoals webwinkelkeur, thuiswinkel waarborg of een andere instantie die zich inzet voor het bewaken van de kwaliteit van de internetwinkel.