Uitzendbureau beginnen

Uitzendbureau beginnen

Uitzendbureau beginnen | Hier let u op

Uw eigen uitzendbureau beginnen is een mooie reis, maar zeker geen eenvoudige zonder uitdagingen. Er komen namelijk veel verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Zo moet u vraag en aanbod samenbrengen, juridische taken afhandelen en financiële risico’s als lasten op uw schouders dragen. Gelukkig leest u in dit blog waar u rekening mee dient te houden bij het beginnen van een eigen uitzendbureau. Lees snel verder!

Wet- en regelgeving duidelijk hebben

Bij het opzetten van uw eigen uitzendbureau, moet u als intermediair op de hoogte zijn van verschillende punten uit de ABU-CAO. U bent ook verantwoordelijk voor de juiste toepassing. U moet kennis hebben over het wettelijk minimumloon, constant veranderende regelgeving, sociale verzekeringen, het verwerken van (persoons)gegevens en loonbelasting.

Financiële risico’s

U moet als intermediair ook rekening houden met enkele financiële risico’s zoals het debiteurenrisico, de voorfinanciering van lonen en premies en doorbetaling in het geval van ziekte. Zodra een medewerker lang ziek is, kan dat de ondernemer namelijk veel geld kosten.

Keuringen en certificaten

Een opdrachtgever wil natuurlijk weten of uw bedrijf betrouwbaar is voordat hij of zij met u in zee gaat. Dit kunt u eenvoudig aantonen door lid te worden van de ABU of een andere brancheorganisatie. Het is verstandig om als uitzendbureau verschillende certificeringen en keurmerken te bezitten. Denk hierbij aan een NEN-certificaat, een SNA-keurmerk of een VCU-certificering. Hoe meer betrouwbaarheid u uitstraalt, hoe eerder en hoe meer mensen met u in zee zullen gaan. Tref hier dan ook zoveel mogelijk maatregelen voor.

Payroll voor u uitzendbureau

Heeft u niet de juiste kennis en vaardigheden in huis om dit allemaal zelf af te handelen? Dan bent u zeker niet de enige. Geen paniek: u kunt in die situatie gewoon een payrolling bedrijf inhuren! Een payrollbedrijf weer altijd alles van de laatste de wet- en regelgeving en dit bedrijf houdt uw personeelsadministratie altijd uitstekend bij. U heeft dan alle tijd om uw uitzendbureau naar hartenlust te runnen! Meer weten over payroll en wat dit voor u als ondernemer kan doen? Stel al uw vragen gerust via het contactformulier.