Wat is Lean Six Sigma en wat is het doel ervan?

Als ondernemer in welk werkgebied dan ook, streef je er naar zo productief mogelijk je tijd in te kunnen vullen. Hoe meer uren van je werk ook nuttig besteed worden, hoe beter dit is voor zowel de resultaten van je bedrijf als je gevoel van waardering. Als je vaak onnodig moet wachten om je werk uit te voeren, of je bent meer met administratieve rompslomp bezig dan met je daadwerkelijk taken, dan heeft dit een impact op je werkplezier. Het volgen van een opleiding van Lean Six Sigma is de helpende hand om ervoor te zorgen dat je kostbare tijd ook waardevol ingevuld kan worden. Lean Six Sigma helpt met het verbeteren van meerdere punten op de werkvloer, om zo het beste uit zowel het team als de onderneming te halen. Maar wat houdt dit precies in?

De methodiek van Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is bedoeld om het werkproces op de afdelingen in je bedrijf te verbeteren. Het wordt onder andere ingezet om de productiviteit te verhogen, om meer klanttevredenheid te creëren en om kosten te kunnen besparen. Het gebruiken van deze methodiek zorgt ervoor dat je onderneming sneller en beter kan groeien en de winst steeds groter kan worden, terwijl de kosten juist naar beneden gaan. Tegelijk zorgt een juiste werkdynamiek ervoor dat je werknemers zich nodig voelen en dat hun werk niet ten koste gaat door onnodige fouten die door verkeerde regels in het proces worden veroorzaakt.

<h2>Lean Six Sigma opleidingen</h2>

De verbetermethodiek van Lean Six Sigma is aan te leren door middel van de door het concern georganiseerde opleidingen en trainingen. Bij deze trainingen leren werknemers hoe ze in hun eigen onderneming de methodiek kunnen toepassen om het proces te kunnen optimaliseren. De opleidingen hebben een structuur waar je de opgehaalde theorie meteen in de praktijk kunt uitoefenen. Iedere werknemer kan een opleiding van Lean Six Sigma volbrengen, zonder een vooropleiding gedaan te hoeven hebben. Aan het einde van de opleiding ontvang je een erkend diploma waarmee je officieel procesverbeteraar genoemd mag worden. Het optimaliseren van het werkproces is zeer belangrijk om alles uit je bedrijf en jezelf te halen en door de opleidingen van Lean Six Sigma is dit zeer eenvoudig te behalen.