Een mooi vliegengordijn tegen een lage prijs

Iedereen kent het wel: een vlieg in je huis, en het beest blijft maar irritant rondjes zoemen. Je opties zijn dan om het beest achterna te jagen met een vliegenmepper, of met gif te gaan spuiten. Op vliegenjacht gaan is zonde van je ontspannen zomer, en gif is nou niet bepaald het gezondste spul om in huis te rond te spuiten. Los het probleem daarom op voordat het optreedt. En installeer in je buitendeur een mooi en efficient vliegengordijn. Online is een vliegengordijn goedkoop, en zorgt dat je in de zomer de deur de hele dag open kunt laten staan. Zonder dat vliegen, wespen, muggen en andere beestjes je vakantie komen verstoren. 

Kunststof vliegengordijnen gaan lang mee

Online zijn verschillende bedrijven te vinden die vliegengordijnen aanbieden. De meeste daarvan zijn gemaakt van kunststof, wat niet gevoelig is voor weersinvloeden, en dus heel veel jaar lang uitstekend zijn werk doet. Het enige wat je hoeft te doen om ze in optima forma te houden is ze eens per jaar te wassen in een kussensloop. Als je online je vliegengordijn gaat bestellen, dan wordt hij afgeleverd inclusief een uitgebreide instructie voor het monteren ervan. Dat is meestal gewoon een kwestie van het gordijn op maat knippen, en het in je deuropening te hangen met de meegeleverde ophangmaterialen. 

Kies uit verschillende decoratieve gordijnen

De gordijnen die tegenwoordig op de markt zijn hebben veel verschillende vormen en kleuren. 

  • De goedkoopste gordijnen zijn van PVC kunststof en worden in zwart, grijs of wit uitgevoerd. Je hebt dan de keuze tussen touwachtige strengen en holle tubes van PVC. 
  • Wil je het liefst een wat meer decoratieve look, kies dan voor de gordijnen met metallic schakels. Die zien er prachtig uit, en gaan door hun gewicht direct weer goed hangen zodra er iemand doorheen is gelopen. 
  • Vind je vliegengordijnen onaangenaam om doorheen te wandelen, koop dan een gordijn gemaakt van kattenstaarten. Deze pluche stringen worden wat sneller stoffig dan de andere modellen. Maar ze zijn heerlijk zacht en voelen fijn aan, waardoor ook je kinderen en huis dieren het geen probleem vinden om je de tuin in te volgen. 
  • Tenslotte zijn er gordijnen van kralen in allemaal verschillende kleuren. Hierbij heb je eventueel ook de mogelijkheid om zelf een creatief vliegengordijn in elkaar te rijgen.