Riool ontstoppen Kapelle

Riool laten ontstoppen in Kapelle? Als het maar niet wil lukken, is het aan te raden een specialist in te huren. In dit blog vertellen we je er meer over.

Ontstoppingsdienst inhuren in Kapelle

Heb je in je woning in Kapelle last van een verstopping? Dan kan dat voor veel vervelende situaties zorgen. Zo kan het vieze luchtjes opleveren en, nog vervelender, voor schade aan je woning zorgen. Loopt je afvoer niet goed door? Merk je een onaangename lucht in je woning in Kapelle? Dan is het hoog tijd om je riool te ontstoppen. In dit blog vertellen we je meer over het ontstoppen van je riool.

De oorzaak achterhalen

Als eerste punt is het belangrijk om in kaart te brengen wat de oorzaak van de verstopping is. Vaak is het riool verstopt door vet- en etensresten, haren, toiletpapier en andere spullen waar het riool in feite niet voor gemaakt is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er een verzakking of een breuk in de riolering zit. In het laatste geval is het aan te raden om een specialist in te huren voor riool ontstoppen Kapelle.

Zelf aan de slag

Mocht het zo zijn dat je last hebt van een niet al te ernstige verstopping, kun je zelf aan de slag in een poging het op te lossen. Er zijn verschillende middelen hiervoor. Denk maar aan een ontstoppingsveer of een ontstoppingsmiddel. Let er wel op dat je voorzichtig te werk gaat met deze middelen. Ze kunnen namelijk ook schade aan het riool toebrengen.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een flexibele staaf met een handvat eraan vast. Deze veer kun je gebruiken om een verstopping los te krijgen en deze daarna weg te spoelen. Hiervoor is het aan te raden om de veer kalm en voorzichtig in het riool te stoppen. Dit voorkomt je dat je per ongeluk het riool beschadigt.

Ontstoppingsmiddel

Merk je dat de veer geen effect heeft? Dan kun je het nog met een ontstoppingsmiddel proberen. Dit middel lost een verstopping op door middel van een chemische reactie. Gebruik zoiets altijd met mate en altijd in lijn met de instructies op de verpakking.

Ontstoppingsdienst inhuren

Merk je dat je verstopping te hardnekkig is om op eigen houtje op te lossen? Dan kun je het beste een specialist inschakelen. Een loodgieter beschikt altijd over de juiste gereedschappen en kennis om verstoppingen op te lossen. Ook kan hij of zij schade die misschien is opgetreden repareren. Zorg er dan ook voor dat je niet te lang wacht met het inschakelen van een professional. Wil je meer tips voor in en rondom huis? Hou dan onze blogpagina met tips goed in de gaten.