Een vochtige buitenmuur?

vochtige buitenmuur

Als je merkt dat je een vochtige buitenmuur hebt dan is dit natuurlijk niet fijn. Er kunnen een aantal verschillende oorzaken zijn geweest die dit veroorzaakt hebben. Als jij merkt dat een van jouw buitenmuren vochtig blijft, of vocht vasthoud is dit natuurlijk niet goed voor je huis of bedrijfspand. Daarom is het ook erg belangrijk om er niet te lang mee te wachten om er iets aan te laten doen. Als je dit vochtprobleem niet op tijd aan laat pakken kan die erg grote gevolgens hebben. Het betreffende pand kan dan bijvoorbeeld ernstige schade oplopen wat niet zomaar weer te herstellen valt. Op welke verschillende manieren jij je vochtige muur aan kan laten pakken lees je in deze tekst, dus lees gerust verder.

Wat kunnen de mogelijke oorzaken zijn?

Er zijn een aantal verschillende oorzaken waardoor jij last kan krijgen van een vochtige buitenmuur. Een ernstig vochtprobleem aan de buitenmuur is vaak te wijten aan poreuze stenen en/of beschadigd voegwerk. Dit komt in de meeste gevallen voor bij al wat oudere huizen waarbij de gevel van het huis al heel wat te verduren heeft gekregen. Zelfs na het uitvoeren van bijvoorbeeld een gevel reorganisatie zoals zandstralen kunnen er toch nog plotseling vochtproblemen optreden, dit is natuurlijk niet fijn. Uiteraard zijn de gevels die naar de regenzijde, het zuidwesten, gericht staan krijgen het natuurlijk ook veel harder te verduren dan de andere gevels. In de meest voorkomende gevallen is het alleen nodig om dan ook enkel deze zijde van het huis goed aan te pakken.

Wat zijn de mogelijke manieren om het te behandelen?

Ten eerste heb je het hervoegen van de gevel. Zijn jouw voegen ernstig beschadigd, zitten ze vrij los of zitten er zelfs barsten in? Dan kan dit het teken zijn dat het voegwerk de hoofdoorzaak is van het vochtprobleem van jouw vochtige buitenmuur. Door de voegen weer uit te slijpen en opnieuw op te vullen laat je de gevel er weer zo goed als nieuw uitzien. Vervolgens kan het vochtprobleem helemaal gestopt worden, en kun jij weer rustig thuis zitten. Wanneer je dit laat doen is dit ook gelijk de ideale gelegenheid om ook de bakstenen te reinigen!

vochtige buitenmuur

Ook kan jij je buitenmuren laten impregneren

Als jij last begint te krijgen van een vochtige buitenmuur moet er snel actie ondernomen worden. Zijn er bijvoorbeeld duidelijke vochtplekken zichtbaar op de bakstenen, dan is de kans onwijs groot dat de bakstenenen vocht absorebren. Dit kan je makkelijk laten behandelen door een speciaal impregneermiddel te vernevelen op de betreffende gevel. Deze coating zal het meeste vocht afstoten waardoor de bakstenenen niet langer nat zullen worden. 

Wie kan jou helpen bij het oplossen van dit probleem?

Natuurlijk is het onwijs vervelend dat jij last hebt van een vochtige buitenmuur. Maar het is wel belangrijk om hier iets aan te laten doen natuurlijk. Er zijn een heleboel verschillende bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Het is wel belangrijk dat jij op de juiste manier geholpen zal worden. Daarom raad ik aan om te zoeken op muren vochtig op internet.