Goed voorbereid op pad met je hond!

We trekken er steeds vaker op uit in Nederland. Door het vele thuis zitten vanwege de corona maatregelen zijn we massaal aan het wandelen geslagen. Geen bos, heide of duingebied is meer veilig voor ons. Uiteraard is wandelen in je eentje lekker rustgevend maar met je trouwe viervoeter is het toch nog net even een tandje gezelliger. Toch zien we wel dat steeds meer mensen zich niet of niet voldoende voorbereiden wanneer ze met hun hond op pad gaan. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken en hoe jij wel zorgt dat jullie goed voorbereid aan jullie wandeling kunnen beginnen? Hier enkele tips!

De juiste uitrusting

Wat trek jij allemaal aan wanneer je gaat wandelen? Waarschijnlijk een paar goede schoenen, de juiste jas, een goed zittende broek en misschien nog wel handschoenen of een muts als het wat kouder is. Je haalt dus ook wel je wandeluitrusting tevoorschijn. Nu hoeft een hond natuurlijk geen schoenen of handschoenen aan maar je hond heeft ook een goede uitrusting nodig. Het is voor hem of haar tenslotte ook een activiteit. Waar je in de wijk misschien nog wegkomt met alleen een halsband, is tijdens het wandelen een tuigje veel fijner. Uiteraard blijft de halsband van je hond wel om. Voor het geval hij de weg kwijt raakt of je een extra riem wilt gebruiken voor de veiligheid. Ook moet je denken aan de juiste riem voor je hond. Een riem die zelf in- en uit schuift is natuurlijk fijn maar als je hond van hot naar her gaat misschien niet de meest ideale om te gebruiken voor tijdens een wandeling.

Eten en drinken

Ga je er lang op uit? Dan is iets te eten en te drinken voor je hond ook altijd prettig. Neem in ieder geval altijd wat water mee en het liefst ook wat snoepjes. Een wandeling is namelijk niet zomaar een wandeling voor je hond. Het is een activiteit waarbij hij ook beloont mag worden. Hierdoor zal de hond het steeds leuker vinden om met je te wandelen. Ook tussendoor een spelletje maakt het voor de hond een extra leuke ervaring.

De route

In Nederland mag je niet meer zomaar overal je hond los laten lopen. Er zijn speciale losloopgebieden waar dit mag. Dit geldt overigens ook al voor het lopen met je hond. Ook niet overal is een hond gewenst. Kijk daarom van te voren goed welke routes je wel kan lopen en welke niet. Ook kan het voor sommige honden wat fijner zijn om een rustige route te lopen terwijl andere honden juist heel blij worden van alle reuring.