Wat te doen om een auto succesrijk te verkopen

Er bestaan heel wat verschillende manieren om van je auto af te geraken. De vraag luidt alleen maar wat je persoonlijke prioriteiten zijn. Wil je het onderste uit de kast halen op vlak van prijs of wil je geen kopzorgen rond je hoofd en zoek je een garagist in de buurt waar je woonachtig bent. Onder het parool ‘ ik wil van mijn auto af ‘ zal je 2 aspecten moeten in de gaten houden:

  • hoe kan ik mijn voertuig onder de best mogelijke omstandigheden verkocht krijgen
  • hoe kies ik een vervangauto: nieuw of tweedehands

Er zijn verschillende opties mogelijk om je voertuig van de hand te doen. Ik wil van mijn auto af gaat op een makkelijke en eenvoudige manier als je geen te hoge eisen stelt.

Hoe bepaal je de prijs?

Elke auto is anders en is moeilijk met elkaar te vergelijken. Maar wat is nu het grote verschilpunt tussen een goed verkoopbare vierwieler en een moeilijk te slijten exemplaar. Jarenlange ervaring leert dat voertuigen die vrij goed zijn onderhouden – zowel op vlak van interieur en exterieur – gemiddeld veel meer opbrengen dan dezelfde wagen die minder goed is onderhouden. Het is daarom heel belangrijk dat je kan aantonen dat de auto in uitstekende staat verkeert. Het kunnen voorleggen van onderhoudsfacturen zorgt voor een bepaalde meerwaarde.

Ik wil van mijn auto af zonder veel kosten

Ik wil van mijn auto af wil iedereen en vaak zonder bijkomende onkosten. Spijtig genoeg ben je niet de enige in Nederland. Heel veel mensen zitten op dat vlak op dezelfde golflengte. Sommige autoverkopers willen hun auto aan particulieren slijten omdat de verkoop van hun vierwieler meer opbrengt. Ze verliezen wel één ding uit het oog. Als de verkoop niet vlotjes verloopt, blijven de maandelijkse onkosten van een autoverzekering en wegenbelasting permanent doorlopen. Het is daarom het overwegen waard of je particulier verkoopt of dat je uiteindelijk toch met een autodealer in zee gaat.