Je beddengoed: grote beïnvloeder van jouw smaakcomfort

beddengoed

Zelfs al heb je een prachtig samengestelde inboedel die bestaat uit meerdere kostbare objecten, toch kun je uiteindelijk niet om het feit heen dat je bed altijd het belangrijkste onderdeel van je inboedel is. Vergeet namelijk niet dat een mens ongeveer een derde van het leven in bed doorbrengt. Je nachtrust heeft verder ook een enorme invloed op je levenskwaliteit. Dat je bed in orde moet zijn, dat staat dus buiten kijf. Je bedframe springt hierbij misschien het meest in het oog, maar het is eigenlijk het beddengoed dat de kwaliteit van je nachtrust bepaalt. Lees hieronder waar een compleet uitgerust beddengoed eigenlijk uit bestaat.

beddengoed

Uit deze aspecten bestaat volledig uitgerust beddengoed

Als je je beddengoed helemaal compleet wilt hebben, zorg dan dat het bestaat uit deze onderdelen:

  • Op (de lattenbodem van) je bedframe leg je eerst een matrasbeschermer, meestal in de vorm van een soort deken die stof, vuil en vocht buiten het matras houdt.
  • Vervolgens het matras, oftewel het belangrijkste onderdeel van het beddengoed.
  • Hierboven breng je een molton aan. Deze absorbeert vooral vocht dat afkomstig is van het lichaam van degene die op het bed ligt.
  • Daarbovenop doe je een hoeslaken. Deze moet comfortabel aanvoelen, want hier lig je uiteindelijk op.
  • De volgende stap is een dekbed met een dekbedovertrek. Uiteraard moeten de afmetingen hiervan overeenkomen.
  • Vervolgens gebruiken veruit de meeste mensen nog een hoofdkussen met daaromheen een kussensloop. Een kussenbeschermer rond het kussen zou het helemaal afmaken.