Op budget je woning inrichten

Ga je je huis inrichten en ben je op zoek naar een salontafel goedkoop? Of je nu verhuist of gewoon toe bent aan iets nieuws, begin met het verkopen van overtollige spullen. Denk daarbij aan kleding en decoratie. Gooi materialen en andere dingen die je eigenlijk niet meer nodig hebt weg. Dat geldt zeker als je van plan bent om andere meubels aan te schaffen. Verkoop de meubels die je momenteel hebt. Gebruik voor de verkoop Marktplaats.nl of lokale verkoopgroepen opFacebook. Door overbodige spullen te verkopen maak je ruimte in je budget. Zo kun je je woning anders inrichten. Dat kun je bijvoorbeeld via Marktplaats doen, maar soms werken lokale groepen op Facebook nog beter. Je kunt jezelf hier aansluiten bij diverse ‘rommelhoeken’. Lokale groepen hebben het voordeel dat de leden sneller geneigd zijn om iets te kopen, omdat het in  hun buurt is.

Tips om je woning in te richten voor een laag budget

Heb je overtollige spullen of oude fauteuils verkocht? Dan heb je mooi wat geld overgehouden. Dit geld kun je gebruiken om de kosten voor het inrichten van je huis te beperken. Begin met het aanschaffen van de noodzakelijke spullen en gebruik het verdiende geld voor de grotere uitgaven. Ga rond in je familie en vraag wie er meubels hebben waar ze niets meer mee doen. Kijk ook rond bij je collega’s. Wees creatief en houd er rekening mee dat low budget inrichten vaak betekent dat je meer tijd kwijt bent. Hoe creatiever je bent, hoe makkelijk het is om een huis voor weinig geld op een gezellige manier in te richten. Maak ook zeker gebruik van planten, want deze maken je huis gezelliger en leefbaarder. In plaats van actief te zoeken naar het perfecte meubelstuk, kun je ook gebruik maken van advertenties. Je kunt dan ondertussen verder met je werk terwijl je wacht op een reactie. Dit kan veel tijd schelen. 

Kies voor low budget meubels

Ben je net verhuisd en heb je nog geen tijd gehad voor het vinden van geschikte meubels?. Dan kun je dit probleem vaak op een creatieve manier oplossen. In plaats van een bank kun je verschillende stoelen naast elkaar zetten. Eetkamerstoelen kun je vervangen door geleende stoelen of door andere meubelstukken waar je op kunt zitten. Dit is natuurlijk geen vast oplossing, maar voor de tussentijd kun je het best even zo doen. De meeste meubels zul je waarschijnlijk op Marktplaats vinden. Marktplaats heeft namelijk een groot assortiment aan meubels. Omdat je door heel Nederland kunt zoeken, zit er altijd wel iets bij.

Zelf meubels in elkaar zetten

In plaats van zoeken op Marktplaats of in groepen op FB te kijken, kun je ook zelf creatief aan de slag gaan. Koop een houten kast, schuur deze en lak hem af in de gewenste kleur. Zelf aan de slag gaan scheelt vaak een hele hoop geld. Opknap meubels worden vaak voor weinig of niets weggegeven, zodat je alleen nog geld uit hoeft te geven aan de verf, het schuurpapier en andere benodigdheden. Ben je zelf een beetje handig? Dan kun je met wat losse planken ook zelf een kast maken. Planken kun je los kopen bij elke bouwmarkt, maar je vindt deze ook bij Ikea. Mocht je niet zo handig zijn.